Dr. Carl Werner: “Ik werd geïnteresseerd in levende fossielen als een middel om evolutie op de proef te stellen”

In mijn boek “De evolutietheorie ontkracht” citeer ik vaak Dr. Carl Werner, die baanbrekende ontdekkingen deed. Ik had zelfs persoonlijk contact met hem.

In onderstaande video behandelt Werner zijn tweede dvd “Living Fossils”:

Carl Werner studeerde af van de Universiteit van Missouri, VS, met een onderscheiding in de biologie. Hij kreeg zijn doctoraatsgraad in geneeskunde op 23-jarige leeftijd en beoefent de spoedgeneeskunde in St. Louis. Dr. Werner raakte in de loop der jaren zeer gefascineerd door zogenaamde “levende fossielen”, waarbij hij foto’s verzameld gedurende de afgelopen 14 jaar. “Levende fossielen zijn gefossiliseerde planten en dieren die gelijken op moderne organismen. Ik werd geïnteresseerd in levende fossielen als een middel om evolutie op de proef te stellen.” Eigenlijk begon het allemaal als een weddenschap. Iemand had hem aan de unief uitgedaagd: “Ik wed dat je evolutie niet kunt bewijzen,” waardoor hij de uitdaging aanging om het wel te bewijzen.

“Er zijn in principe twee modellen van hoe het leven ontstond: Het evolutiemodel dat suggereert dat chemicaliën reageerden en ongeveer vier miljard jaar geleden een levende cel vormden, en dit zou dan over lange tijdperioden in alle andere levensvormen zijn geëvolueerd. Voorbeelden van evolutionaire veranderingen omvatten een dinosaurus in een vogel, of een viervoetig landdier in een walvis. Het ander model, de schepping, suggereert dat een externe bovennatuurlijke entiteit (God) alle verschillende typen van dieren en planten in één keer schiep, en deze organismen zijn in de loop van de tijd weinig veranderd, behalve wat variaties binnen een basistype.”

Dr. Werner vervolgt: “Levende fossielen voorzagen mij van een simpele manier om evolutie te testen. Indien evolutie niet plaatsgrijpt (dieren veranderden niet significant in de tijd) en indien alle dieren en planten in één ogenblik werden gecreëerd en samenleefden (mensen, dinosauriërs, eiken, rozen, katten, wolven, etc.) dan zou men in staat moeten zijn om fossielen van tenminste enkele moderne dieren en planten te vinden naast dinosauriërs in de steenlagen. Ik ging dit idee testen zonder enige voorkennis van enige moderne organismen in steenlagen. Mijn resultaten toonden dat vele moderne dieren en planten gevonden worden samen met dinosauriërs – veel meer dan ik ooit verwachtte te vinden.”

Dr. Werner en zijn vrouw Debbie reisden meer dan 160.000 km en namen 60.000 foto’s terwijl ze de televisieserie Evolutie: Het Grote Experiment opnamen (zie ook de youtube-video’s onderaan dit artikel). Ze focusten zich op fossielen die gevonden werden in dinosauriërlagen, en vergeleken deze fossielen met moderne dieren en planten.

Dr. Werner besloot: Het wordt almaar moeilijker voor het evolutionaire model om stand te houden met zo’n groot aantal levende fossielen. Als men daar andere problemen met evolutie aan toevoegt (fossielendatabank, de oorsprong van het eerste leven, problemen met geologische lagen, gelijkenissen bij niet-verwante dieren, etc.) kun je met overtuiging verklaren dat ja, de theorie mag afgevoerd worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s