VIDEO: Levende fossielen

In onderstaande video ga ik dieper in op het fenomeen van levende fossielen, en vergelijk ik enkele van mijn eigen fossielen met recente exemplaren, welke ik eveneens in mijn bezit heb. Waarom wordt iets een andere naam gegeven en als uitgestorven beschouwd, als het onveranderd voortbestaat?

3 reacties

 1. Michaël, mag ik als leek proberen een antwoord te geven op je vraag ‘Waarom wordt iets een andere naam gegeven en als uitgestorven beschouwd, als het onveranderd voortbestaat?’ Je hoeft het er natuurlijk niet mee eens te zijn, maar ik denk wel dat je het zult beamen, en misschien heb je het ergens al zelf gezegd.
  De waslijst van levende fossielen zet evolutionisten, gelovig of ongelovig, voor een geloofwaardigheidsprobleem. Hoe kan het immers dat dieren en planten die zo gezegd miljoenen jaren oud zijn zich niet of nauwelijks hebben moeten aanpassen aan hun veranderende leefwereld én aan hun evoluerende en zelfs totaal nieuwe natuurlijke vijanden? Het antwoord is voor mij overduidelijk: macro-evolutie is fictie, enkel aanpassingen binnen de soort zijn mogelijk, en dat vanuit de geven genenpoel, niet vanuit een lukrake mutaties.

  Like

  • Hallo,
   Je antwoord beaam ik inderdaad, maar ik stel ook vooral de vraag om de (nog onwetende) kijker te doen nadenken ;). Ik vond het vooral frappant dat ik in staat was om van de zwinkokkel (een bekend fossiel) een levende vorm te vinden! Als men wat zoekt, dan kan men van zeer veel zogezegd uitgestorven fossiele soorten, een levende vorm vinden – het is enkel een zeer tijdrovend werk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s