Kunstwerkjes

Een kunstenaar van een kunstwerk geven we vaak de eer die hem toekomt. De kunstenaar ontvangt prijzen, krijgt geld voor zijn kunstwerk; zijn kunstwerk wordt bewonderd in een museum… En de kunstenaar is in zijn nopjes…

Zouden we dan geen zelfde eer geven voor de Kunstenaar van de kunstwerken die we in de natuur vinden? Zijn kunstwerken worden in musea tentoongesteld en bewonderd, maar niemand die de Kunstenaar eert… “Het is allemaal puur toevallig ontstaan en geëvolueerd uit het niks!” Het heelal? Toch maar puur toevallig ontstaan uit ‘niets’?

One Comment on “Kunstwerkjes

 1. Inderdaad kunstwerkjes. De evolutionist zal hierop antwoorden: ‘dat heeft allemaal niets te maken met goed over nagedacht. Alle kleuren, geuren en vormen van om het even welke diersoort hebben hun functie, meestal staan ze in verband met hun voortplanting en/of verdediging; het waren en zijn noodzakelijke aanpassingen om te overleven in hun voortschrijdende evolutie.’
  Met dat antwoord gaat hij echter voorbij aan de vraag waarover het in essentie gaat: waarom zien wij mensen zoveel natuurpracht om ons heen? Waarom kunnen wij iets wondermooi vinden? Dieren kunnen zoals wij iets lekker vinden, ze kunnen zaken ruiken die hen aantrekken of afstoten, maar niet één dier kan schoonheid smaken. Zo is voor een kolibrie de orchidee waaruit hij zijn nectar likt niet meer dan een voederbakje, en wat is het evolutionistisch nut dat wij mensen de meeste dieren en bloemen mooi vinden? Opdat we de natuur zijn gang zouden laten gaan en respecteren? Dat is dan alvast een evolutionistische flater die dikwijls contraproductief werkt. En waarom staan wij in vervoering over een prachtige sterrenhemel op een heldere nacht? Trekvogels delen die vervoering niet. Voor hen zijn sterren niet meer dan richtingaanwijzers die ze instinctief volgen zonder te weten waar naartoe en waarom. Evolutionisten kunnen alleen maar hopen dat hun drie-enige god, TMT, toeval, mutatie en tijd, het hen ooit duidelijk maakt.
  Ik geloof echter dat er een Schepper is en dat hij aan de wezens die hij geschapen heeft naar Zijn beeld en gelijkenis ook Zijn grootsheid wil tonen.

  Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben.
  Romeinen 1:20

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: