Levende fossielen?

Levende fossielen zijn gefossiliseerde planten en dieren die heel sterk gelijken op hedendaagse levende vormen. De lijst met officieel door de wetenschap erkende levende fossielen is vrij klein. Er zijn echter heel wat fossielen die als twee druppels water lijken op huidige bestaande levensvormen, maar die door wetenschappers een andere genus- en/of soortnaam kregen. Dr. Carl Werner bevestigt dit: “Laat me een voorbeeld geven. Een wetenschapper vond een fossiele zeeklit in een rots uit het Krijt die bijna identiek is aan een moderne purperen zeeklit (Spatangus purpureus), maar hij kende hier een compleet nieuw genus aan toe (Holaster). Indien je dat wezen levend in de oceaan zou zien, zou je dat herkennen als een purperen zeeklit (genus Spatangus). De andere naam suggereert dat zeeklitten doorheen de tijd zijn veranderd, maar dit is verzonnen bewijs voor evolutie. Het fossiel ziet er hetzelfde uit als het levende exemplaar.” Dit wordt op grote schaal gedaan in de classificatie van fossielen. Het feit dat evolutie niét plaatsvond wordt op die manier verdoezeld. We zullen nu een hele reeks voorbeelden geven van ‘levende fossielen’. Indien een soort zogezegd is uitgestorven, dan wordt dit aangeduid met een kruisje (†) vóór de wetenschappelijke naam.

Voorbeeld bij zee-egels (stekelhuidigen): Let erop hoe deze twee organismen zelfs een totaal andere genusnaam hebben, alsof er enorm veel evolutie moet zijn geweest!

+ Aulacocidaris michaleti (Krijt, 100 mj.g.)
Phyllacantus imperialis (Ind. Oceaan).
Phyllacantus imperialis (levend).

Ander voorbeeld, dit keer bij gewervelden – vogels. Twee organismen die morfologisch NIET verschillen krijgen toch twee totaal andere namen (en het fossiel is zogezegd uitgestorven!), alsof er zeer veel evolutie moet zijn geweest!

+ Scaniacypselus sp.(Zuid-Frankrijk, Paleoceen, 60 milj. j. geleden)
Apus apus (Gewone gierzwaluw).

 

 

Veel meer voorbeelden in het boek!