Blog

Update en agenda

Kort eventjes een update.

Er is een nieuw boek in de maak: een sterk vereenvoudigde versie van mijn boek, voor de jeugd (ca 8-14 jaar). Het zal wellicht een A4 formaat worden – softcover, waarbij de nadruk komt te liggen op de illustraties (o.a. van de levende fossielen en het dinosauriërweefsel).

Ik hou nog een presentatie op het creationistisch congres in Antwerpen op 2 februari. De presentatie, waartoe men mij heeft uitgenodigd, zal gelijken op deze die ik hield in Brugge, maar zal ietsje anders (o.a. nieuw videomateriaal) en ietsje korter zijn.

Ook hou ik komend voorjaar nog een presentatie in Hoogstraten (daar: gratis toegang), maar de datum ligt nog niet vast.

Verder zijn er ook nog plannen om nog meer video’s te ondertitelen en eventueel zelf een film in elkaar te steken (lijkend op de lezingen), maar dat is nog toekomstmuziek.

Het project ‘Naar een beter begrip van de Evolutietheorie in Vlaanderen’ van de Universiteit Gent toonde aan dat de Darwinisten ten einde raad zijn

Artikel door Dr. Mathieu Albert

Op de website Naar een beter begrip van de Evolutietheorie in Vlaanderen’ claimen de projectleden, dat de Evolutietheorie één van de krachtigste theorieën in de wetenschap is. Volgens hen verklaart de Evolutietheorie onder meer “de ontwikkeling en de samenhang van het leven, het ontstaan van soorten en adaptaties, de verspreiding van de soorten en de aanwezigheid van fossielen. Er bestaat overweldigend veel bewijsmateriaal voor de Evolutietheorie”. Toch benieuwd naar hoe de onderzoekers dit “overweldigend veel bewijsmateriaal” op hun website presenteren, gingen we met goede moed er wat in grasduinen. Onder het kopje ‘Vragen over Evolutietheorie’ vonden we het volgende stukje: “Hoe neemt men evolutie waar?” Het artikel werd geschreven door Dr. Bert Van Bocxlaer van de onderzoeksgroep paleontologie van de Universiteit Gent. Het “overweldigend veel bewijsmateriaal” lijkt echter een zeer mager beestje te zijn.

Lees verder “Het project ‘Naar een beter begrip van de Evolutietheorie in Vlaanderen’ van de Universiteit Gent toonde aan dat de Darwinisten ten einde raad zijn”