Film lezing: Lucy of Adam? Een kritische blik op het fossiel bewijs voor menselijke evolutie (update)

Omdat de lezing voor sommigen niet goed verstaanbaar was wegens geen al te goede audio, werd de lezing opnieuw opgenomen:

Vimeo:

One Comment on “Film lezing: Lucy of Adam? Een kritische blik op het fossiel bewijs voor menselijke evolutie (update)

  1. De klank is deze keer prima en een proficiat voor de presentatie.
    Wat mij vooral duidelijk geworden is:
    De schedel van aap en mens hebben precies dezelfde functie, en met veel kwade wil, met hier en daar een vervalsingen en het miskennen dat er veel variatie is onder de menselijke schedels en ook met uit de lucht gegrepen aanvulling kan men een evolutionaire overgang aan elkaar plakken. Dat is echter niet zo met wat ik als een overtuigend tegenbewijs zie van de evolutietheorie: de handen en voeten van mens en chimpansee. Ik durf zelfs te stellen dat een aap niet zoals een mens twee handen en twee voeten heeft, maar dat hij een vierhandig wezen is dat nu en dan op twee of vier van zijn handen loopt. Ik zie geen enkele fossiele overgang tussen de ‘voeten’ van een aap en de voeten van een mens, het zijn twee totaal verschillende instrumenten wat bouw en functie betreft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: