De evolutietheorie is een leugen (film)

Na veel zwoegen en zweten is hij er dan: de finale film van 2 uur, met nog niet eerder vertoonde beelden en didactische stukken. Alles komt aan bod en wordt haarfijn uitgelegd. Alstublieft:

2 Comments on “De evolutietheorie is een leugen (film)

 1. Beste Michael,
  Ik heb je 2 uur durende documentaire met belangstelling bekeken en wil je feliciteren met dit prachtig stuk werk. Ik zal deze film zeker promoten bij anderen. Ik wil je ook bemoedigen om vol te houden in je strijd om de vele fabeltjes omtrent evolutie aan de kaak te stellen. Bijzonder dank voor dit prachtig initiatief en het vele werk dat je er hebt ingestoken. Zelf geloof ik ook helemaal niet het verhaal van evolutie en jouw film heeft mij daar verder in bevestigd.

  Geliked door 2 people

 2. Dag Michaël,

  Je hebt er alweer veel werk van gemaakt. Ik heb de hele film uitgekeken, weliswaar niet in één keer. Het zal je niet verwonderen dat ik iemand die jou werk volgt, zoals ik, niets nieuws te zien heeft gekregen. En alweer staan we in bewondering voor Gods schepping. Toch vraag ik me af hoe Hij zulke domme of kortzichtige mensen heeft kunnen schapen die geloven dat alles uit het niets en om het niets is ontstaan. De evolutietheorie is op zich een leugen, maar ze is in aanvang ook gebouwd op een leugen, meer bepaald de abiogenese. Hoe kun je zulke onzin vasthouden, een aanname die vloekt met al onze natuurweten en al even onzinnig is als de middeleeuwse opvatting dat muizen spontaan ontstonden uit een hoop vodden waarin wat etensresten waren achtergebleven. Het was echter niet zo moeilijk, zelfs in die tijd, te bewijzen dat die bewering geen steek hield. Vandaag kunnen we ermee lachen, gelovig of niet gelovig. Maar is het niet even lachwekkend te beweren dat leven spontaan kan ontstaat uit dode stof? Voor atheïsten blijkbaar niet, ze moeten hun lach inslikken, want wat is het alternatief: er is een Scheppend kracht, en dat is vloeken in de atheïstische kerk. Hun pogingen om er onderuit te geraken wordt soms beantwoord met een tegenvraag, zoals ik een keer te horen kreeg: waarom zou dode stof in potentie niet de kracht of mogelijkheid hebben meegekregen om na verloop van miljoenen jaren de eerst ‘primitieve’ cel te bouwen? Uiteraard kunnen we een bewering of aanname niet weerleggen als er getoverd wordt met factoren die in geen enkele experiment ingelast kunnen worden. Maar op vraag wie dan die potentie erin gelegd heeft, of hoe die potentie ontstaan is, moet hij me schuldig blijven. Trouwens, de potentie in iets wijst op een planmatigheid, wat voor atheïsten de zoveelste vloek is in hun goddeloze kerk.

  Groetjes

  Leo

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: