De evolutietheorie is een leugen (II): schelpen (film)

Een kortere extra film, met als centraal thema schelpen (beetje mijn favoriet). Daarin toon ik nog een aantal dingen die ik niet in de eerste film heb getoond. Er komt ook een pdf (en evt ook boekje) met uitvoerig fotomateriaal en uitleg.

5 Comments on “De evolutietheorie is een leugen (II): schelpen (film)

 1. Alweer een mooi filmpje van Michaël. Wat ik opmerkte is dat er twee kleuren op al die schelpen ontbreken: groen, blauw en ook fel rood. Zou daar een verklaring voor zijn?
  Een belangrijkere vraag die ik me stelde is hoe komen die schelpen aan hun symmetrische vormen (uitgezonderd de Japanse Oester), wat ze ook mooier maken. Ik ging te rade bij een evolutionistische site (zie onderaan) en ja, ze hebben hun antwoord: genetische code en natuurwetten. Vanwaar die dan komen wordt niet beantwoord. Toch geven ze toe dat wat evolutie van schelpen betreft er nog weinig geweten is. En alweer de vraag: waarom zijn schelpen in al die zogezegde miljoenen jaren nauwelijks geëvolueerd. Antwoord: omdat er geen miljoenen jaren van evolutie zijn geweest.
  https://www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/de-wiskundige-eenvoud-van-schelpen

  Hieronder een heel mooi afbeelding van de evolutiestamboom. https://sites.google.com/site/evolutieles/
  Wat me daarin altijd opvalt is de walvis links bovenaan. Hij staat er als vreemde eend in de bijt (zoogdier, maar ook vis), maar geen nood, voor de evolutionisten is elk verhaaltje goed om de puzzel dicht te gooien: de voorouder van de walvis leefde eerst in zee, kwam aan land en besloot op een zekere dag dat het in zee toch prettiger leven was…zo’n onzin wordt door wetenschappers geslikt en uitgedragen, onbegrijpelijk.
  https://logos.nl/walvisgeloof/

  Like

  • Hoi. Ik toon slechts een zeer kleine fractie van wat er aan schelpen te vinden is. Ik had vroeger ook rode schelpen in mijn collectie (had veel exotische en grote, tot zelfs een echte doopvontschelp van 40 cm groot). Groen, blauw, enz; het bestaat allemaal. Er zijn ongelofelijk veel kleuren en vormen, en heel veel echte juweeltjes: https://www.conchology.be/ . Als je deze site bekijkt begrijp je waarom mensen dat verzamelen. Maar ik begrijp niet dat die verzamelaars niet tot geloof komen als ze al die juweeltjes zien. De schoonheid is verbazingwekkend.

   Like

   • Bedankt Michaël voor de link,

    Inderdaad, zeer mooie kleuren, en je vraagt je af waarom toch, of beter: voor wie? Wat hebben die diertjes eraan? Het antwoord: mooi gemaakt naar vorm en kleur voor het oog van de mens opdat hij de maker ervan indachtig zou zijn.

    Like

   • Dat klopt. Bij veel dieren geven ze aan dat de kleur op één of andere manier funcioneel moet zijn (mimicrie, waarschuwing (giftig), camouflage, voortplanting (balts),…) maar dat is allemaal bijzaak. Bij schelpen kunnen ze die beweringen niet maken, door dat a) die dieren zelf de kleuren niet kunnen zien en b) veel schelpdieren in een grauwe en vaak ook donkere omgeving leven. De pracht van de schepping nodigt uit de Schepper te loven, te leren kennen en lief te hebben. De H. Schrift zegt dat men God kan afleiden uit zijn werken en noemt al diegenen die zeggen dat er geen God is “dwaas”. Hoe waar is dat.

    Geliked door 1 persoon

 2. Kort en goed. Dit alles geloof ik. Dit zijn maar wat kleine wonderbare dingetjes die onze God geschapen heeft. Wat is de mens dan niet? Mooi….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: