Sterrenstelsels die niet kunnen bestaan?

Ik las vanmorgen een artikel op VRT NWS met als titel ‘Astronomen compleet verrast: James Webb-telescoop vindt sterrenstelsels die niet konden bestaan‘. Hun theorieën worden door deze ‘ontdekking’ compleet onderuit gehaald. Wanneer gaan die wetenschappers, en bij uitbreiding alle atheïsten, nu eens toegeven dat God bestaat, en dit alles geschapen heeft?

We lezen:

De James Webb-ruimtetelescoop heeft zes gigantische sterrenstelsels gevonden waarvan astronomen dachten dat ze niet konden bestaan. De sterrenstelsels zijn vlak na de oerknal ontstaan, maar zijn vele keren zwaarder en groter dan verwacht. De ontdekking zet de bestaande theorieën over het ontstaan van het heelal op z’n kop.

En verder:

En die ontdekking bezorgt astronomen hoofdpijn. “Mijn eerste gedachte was dat we een fout hadden gemaakt”, zegt professor Leja. “Dat we de fout zouden vinden en daarna verder konden met onze levens. Maar we hebben nog steeds geen fouten gevonden in de data. En zelfs als we onze resultaten halveren, blijft het een verbazingwekkende ontdekking.”

Wellicht beleven deze wetenschappers nu slapeloze nachten. Echter, deze ontdekking bevestigt net twee zaken:

 1. Er is géén ‘Oerknal’ geweest.
 2. Het universum is géén 13 miljard jaar oud.

Er was gewoon schepping in één enkel ogenblik. God wilde dat er licht was, en er was licht. God had geen miljarden jaren nodig om dit alles tot stand te brengen. Een fractie van een seconde was genoeg. Deze ontdekking bevestigt gewoon Genesis.

Maar zelfs als je (als wetenschapper) in een ‘oerknal’ gelooft, moet je geloven dat God bestaat. Want uit niets kan niet ‘iets’ ontstaan. Wat heeft die ‘knal’ dan veroorzaakt. Wat was er vóór de knal? Waar komt al die materie en energie vandaan? Er is een Schepper, die buiten ruimte en tijd bestaat. En dat is God. En de Bijbel is de waarheid. Uiteindelijk moeten wij (creationisten) niet streven naar het ineensteken van eigen ‘ontstaansmodellen’, maar gewoon Genesis en uiteindelijk het Evangelie ter harte nemen. Dat volstaat voor ons.

3 Comments on “Sterrenstelsels die niet kunnen bestaan?

 1. ‘Iets kan niet uit het niets ontstaan,’ zeg ik tegen godloochenaars en tegen wie gelooft in de oerknal die beweert dat heelal 13,8 miljard jaar geleden ontstond uit een enorm heet punt (ca. 1028 K) ter grootte van een tennisbal met een bijna oneindig grote dichtheid, singulariteit genoemd, en dat in enkele milliseconden 10100 uitzette.
  Waar die tennisbal dan vandaan komt, wordt beantwoord met de klassieke tegenvraag: ‘waar komt God dan vandaan?’ Uiteraard stopt de discussie dan, maar is het wel zo dat iets nooit uit het niets kan ontstaan? Ikzelf ben meervoudig octrooihouder en amateur schrijver van korte fictie verhalen. Vaak vraagt men ‘hoe kom je op het idee?’ ‘Ik heb er geen idee van,’ is dan mijn antwoord. De uitvinder gebruikt weliswaar bestaande zaken om zijn vinding gestalte te geven, maar het werkingsprincipe is totaal nieuw en ongekend. Dikwijls is de natuur zijn inspiratiebron, maar dikwijls ook niet. En ook de fictieschrijver maakt gebruik van voorvallen die hijzelf meegemaakt of gelezen heeft, maar de plot van het verhaal is onbestaande en ontsproten uit zijn verbeeldingskracht, zeg maar scheppingskracht. Iets ontdekken daarentegen is van een andere orde, dat kunnen zelfs dieren, soms op verbazingwekkende, en gelukkig maar, anders zouden ze verhongeren of onmiddellijk ten prooi vallen aan andere dieren (de kraai die ontdekt dat de niet te kraken noot die hij op de rijweg laat liggen, gekraakt wordt als er auto’s voorbij gereden zijn, maar het uitvinden van een notenkraker zit er niet in.) De mens daarentegen is in staat om iets te creëren wat nog niet bestaat. Maar zo verwonderlijk is die gave niet, na het lezen van Genesis 1:26 – En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis. De mens heeft daardoor bij wijze van spreken een stukje van Gods DNA, een stukje deelachtig aan Zijn natuur. Als Gods kroon op Zijn schepping, de mens, in staat is om uit het niets iets te creëren, hoeveel temeer zijn Schepper?

  Like

  • Inderdaad. En God… die kent begin noch einde. God is (“Ik ben die Ik ben” zegt hij tegen Mozes), buiten tijd en ruimte. En buiten de tijd is er geen begin. Het is gewoon een zijn. Maar dat kunnen wij met ons kleine en gebrekkige (en ook door de zonde verduisterde) mensenverstand niet vatten. We zullen daar pas iets van begrijpen in het hiernamaals, en zelfs dan nog…

   Like

 2. Daar sta ik inderdaad volledig achter. Waarom is onze aarde zo enorm prachtig en vol van kleuren allerhande? Waarom? Waarom? Enkel als gift van God voor ons mensen. En voor God bestaat er geen tijd…….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: