Paper van Mark H. Armitage: ‘Preservation of Triceratops horridus Tissue Cells from the Hell Creek Formation, MT’

In 2016 publiceerde Mark H. Armitage in het wetenschappelijk tijdschrift Microscopy Today een paper over zijn onderzoek naar zacht celmateriaal in de hoorn van een Triceratops, welke hij vond in de Hell Creek Formation in Montana, in de VS.

Download zijn publicatie HIER.

2 gedachten over “Paper van Mark H. Armitage: ‘Preservation of Triceratops horridus Tissue Cells from the Hell Creek Formation, MT’

 1. Een mooie vonst van goed bewaard materiaal. Dit is echter helemaal geen bewijs dat evolutie niet zou plaatsvinden.
  Ten eerste zou dit alleen maar een indicatie kunnen zijn dat de aarde jong is en ten tweede is er een goede verklaring waarom deze structuren langer bewaard blijven dan gedacht.
  De leeftijd van de aarde heeft in principe niks te maken met de validiteit van de evolutietheorie; deze beschrijft alleen het proces waarbij erfelijke eigenschappen binnen een populatie van organismen veranderen in de loop van de generaties als gevolg van genetische variatie, voortplanting en natuurlijke selectie.
  De verklaring van het feit dat dit materiaal zo lang bewaard blijft, zit hem in het ijzergehalte dat als conerveermiddel werkt.

  Like

  1. Dan raad ik deze video aan waar Mark Armitage de “ijzerhypothese” bediscussieert: https://www.youtube.com/watch?v=fMqQmkoJXMY&t=351s
   Het ijzer werkt geenszins als conserveermiddel, het fixeert in geen geval eiwitten. Het is waar dat Fe2O3 een stabiel element is, maar dat doet niets met zacht weefsel. Het weefsel dat Schweitzer onderzocht is niet doordrongen van ijzermoleculen, maar het is opgehoopt op één plaats (waar het bloed wellicht stolde; dus het is een restant van hemoglobine).
   De ouderdom van de aarde is wél een belangrijk gegeven voor de evolutietheorie, want de theorie is gebaseerd op de gedachte dat het leven gedurende miljoenen, zo niet miljarden jaren is geëvolueerd, iets wat ik tot 2012 ook altijd geloofde. Indien de aarde jonger is, dan is evolutie meteen dood en begraven. En dateringstechnieken werken met allerlei niet te bewijzen aannames (zoals: we weten dat er 0% dochterisotoop aanwezig was op tijdstip 0; we weten dat het verval steeds constant was en we weten dat er niets werd toegevoegd of weggenomen doorheen de tijd – echter wetenschappers weten dat helemaal niet, dus kunnen ze met hun berekeningen ook niets bewijzen).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s